Büyükbaş Hayvancılık
İthalatı

Türkiye’de kültür ırk hayvan varlığı son yıllarda gelişim kaydetmektedir. Yüksek et ve süt verimliliğine sahip bu hayvanlar büyük işletmeler tarafından tercih edilmektedir.

Türkiye’de yerli hayvan ırklarının et ve süt verimliliği düşüktür. Yerli hayvanların toplam hayvan varlığı içinde %40’ın üzerinde olan payı son 20 yılda düzenli bir şekilde gerileyerek 2017’de %10,1 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yerli hayvanlar daha çok kurbanlık amaçla yetiştirilmektedir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 900 bin büyükbaş hayvan kurban edilmektedir. Melez hayvanların toplam hayvan varlığı içindeki payı %40 civarında yatay seyretmektedir. Melez hayvanlar genellikle besilik amaçla yetiştirilmektedir. Türkiye’de kültür ırk hayvan varlığı son yıllarda gelişim kaydetmektedir. Yüksek et ve süt verimliliğine sahip bu hayvanlar büyük işletmeler tarafından tercih edilmektedir. *Türkiye ortalamaları, kg/yıl Türkiye’de kültür hayvancılığında Holstein türü ön plana çıkmaktadır. Süt verimi oldukça yüksek olan bu türün erkekleri et üretiminde kullanılmaktadır.

Montofon ve Simental türleri et ve süt üretimi amacıyla yetiştirilmektedir. Jersey türü hayvanlar yüksek kalitedeki sütleri nedeniyle (peynir/tereyağ imalatı gibi) gıda sanayiine ara mal veren yetiştiriciler tarafından tercih edilmektedir. Charolais ve Limosin gibi besilik ırklar hızlı kilo almalarıyla bilinmekte ve kırmızı et üretiminde kullanılmaktadır. Bu hayvanların süt üretimi yok denecek kadar azdır.

Türkiye’de canlı hayvan ithalatı besicilikle uğraşan mevcut yetiştiricilerin yanı sıra piyasaya giriş yapmayı değerlendiren yatırımcılar tarafından da yakından takip edilmektedir.

Süt Hayvancılığı

Besi Hayvancılığı

Gebe Düve Satışı

Buzağı Satışı

Haberler Tüm Haberler

BÜYÜKBAŞ HAYVAN (SIĞIR) YETİŞTİRİCİLİĞİ İŞLETME KURULUMU

Hayvancılık; yılda 365 gün, haftada 7 gün, günde 24 saat emek istediğinden öncelikle sevilerek yapılması gereken bir iş kolu olarak değerlendirilmelidir.

Detaylar

BARINAK NASIL OLMALIDIR ?

Barınak tasarımında; öncelikle hayvan sağlığı ve refahı ile et ve süt kalitesinin korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile binalarda enerji ve işgücü tasarrufunun sağlanması

Detaylar

İŞLETMEYE HAYVAN ALIMI NASIL YAPILMALIDIR ?

“Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak” için hastalık riskine karşı, geçmişi ve sağlık durumu bilinmeyen hayvanlar satın alınmamalıdır.

Detaylar

İletişim

ADRES

Karaçay Mh. Karaçay Köyü Odunpazarı / Eskişehir

Haritada Göster

TELEFON

0 222 600 00 06

0 532 179 52 26

E-POSTA

info@yigitlerhayvancilik.com

İletişim Formu

Online Talep Formu

Formu doldurarak Büyükbaş Hayvancılık, Küçükbaş Hayvancılık ve Kanatlı Hayvancılıkla ilgili taleplerinizi bize iletebilirsiniz.